- IPV50 ile IP, sayisal ve analog aboneler ve bu yapilari destekleyen uç birimler ek bir altyapiya gerek olmadan ayni sistemde kullanilabilir. Böylelikle santral abonelerine ek bir yapiya gerek olmadan her yerden, heran erisilebilir.
- Firmanin farkli birimleri arasinda kurulacak IP köprüsü sayesinde uzak ofis/subeler ile tek bir sistem gibi çalistirilabilir.
- Kurulacak IP köprüsü üzerinden yapilacak IP haberlesmesi ile iletisim giderlerinde gözle görülür düsüs elde edilir.
- 100 adede kadar IP abone ve IP dis hatti destekler.
- TDM kanal kapasitesi tek sistemde 56 hatta kadar, 3 sistemde 184 hatta kadar büyüyebilmektedir.
Birlesik Yapi
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, birden fazla santralin tek bir sistem olarak çalisabilmesiyle birlesik sistem olusturabilme ve genisleyebilirlik avantaji sunar.
Ayni sistemde ek bir altyapiya gerek olmadan IP, sayisal ve analog aboneler kullanilabilir. Farkli noktalardan yazilim tabanli telefon, masaüstü IP telefon, videofon, VoIP destekli cep telefonu, IP DECT, analog ve sayisal setleri kullanarak sistem abonesi olabilme özelligi esneklik ve tasarruf saglar.
IPV50, PBX, IP-PBX, IP-Gateway gibi birçok ürün fonksiyonunu tek yapi altinda bütünlestirir. Sistem yazilimi Linux isletim sistemi üzerinde kosan, açik yazilim mimarisi özelliklerine sahip, TAPI ve CSTA destegi bulunan bir yazilimdir. Bu sayede santral üzerinde pek çok uygulama entegre bulunurken, ek uygulamalar da kolaylikla santrala entegre edilebilir.
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü;
100 adede kadar IP abone ve IP dis hatti destekler.
TDM kanal kapasitesi tek sistemde 56 hatta kadar, 56 TDM hattin yeterli olmadigi durumda 3 sistemde 184 hatta kadar büyüyebilmektedir. Artan kapasite ihtiyaçlarinda santral degisimine gerek kalmadan kart veya lisans ilaveleriyle genisleyebilir kapasite seçenekleri sunar.
IPV50 Iletisim Sistemi, dahili abonelerde özel IP abone ve SIP, dis hat tarafinda ayni anda SIP ile H323 protokollerini ve yeni nesil ses sikistirma algoritmalarini destekler. Bu sayede farkli çevre birimleri kullanabilme esnekligini saglar.
IPV50 iletisim sistemleriyle kullanilabilen çevre birimleri:
- Standard SIP ve Karel SIP Telefonlar
- Görüntülü SIP Tefonlar
- WiFi SIP Telefonlar
- SIP telefon yazilimi çalistirabilen akilli cep telefonlari
- IP Dect Sistem (SIP sinyallesme protokolünü destekleyen IP Dect baz istasyonlari ve IP Dect el üniteleri
- Diger SIP destekli uç birimleri
IP haberlesme uygulamalari
Abonelerin santral ile ayni mekanda olma zorunlulugu ortadan kalkar. Sistemin dahili aboneleri, IP telefon, yazilim tabanli IP telefon, WiFi telefon, VoIP destekli akilli cep telefonu gibi IP üzerinden haberlesebilen erisim birimleri ile her yerden her an kesintisiz iletisim saglar.
Uzak Ofis uygualamalari
Birden fazla lokasyonu olan firmalarda, ek bir donanima gerek olmaksizin internet baglantisi olan her yerden merkezdeki santralin abonesi olunabilir. Merkeze bagli subede yer alan bir abone internet üzerinden IP Telefon, yazilim tabanli telefon, WiFi telefon, IP DECT telefon veya VoIP destegi olan akilli cep telefonlari ile merkez santrala direkt baglanabilir.
WiFi ve IP DECT aboneler de standart SIP aboneler gibi sistemden servis alabilmektedir. Birden fazla KAREL IPV50 IP Santral IP üzerinden birbirlerini kisa numarayla arayabilir ve bu sayede daha yüksek kapasiteli sirket haberlesme aglari kurulabilir.
Görüntülü Görüsme
IPV50 Iletisim Sistemine bagli tüm IP aboneler gerek kendi aralarinda gerekse IP dis hatlar üzerinden görüntülü telefon, özel set veya yazilim tabanli telefonlarla görüntülü görüsme yapma imkanina sahiptir.
Mobilite
KAREL IPV50 IP Santralin aboneleri iletisimlerini mekandan bagimsiz olarak, dahili numaralari üzerinden sürdürebilirler. IP telefon, yazilim tabanli telefon, IP DECT, WiFi telefon, VoIP destegi olan akilli cep telefonlari gibi erisim birimleri ile sistemin dahili abonesi olarak her noktadan iletisim saglanabilir. Bu aboneler merkezi uygulamalarin tamamindan faydalanabilirler. Tüm sistemi içeren tek numara plani mevcuttur.
Santrala entegre edilebilen IP DECT sistemde ayni el ünitesini hem merkezde hem de internet üzerinden santrala entegre edilmis baz istasyonu bulunan herhangi bir yerde ayni dahili numara ile kullanabilmek mümkündür.
Üzerlerinde mobil abone uygulamalari çalisan ve VoIP destekleyen yeni nesil akilli cep telefonlariyla santralin bir IP abonesi olarak görüsme yapmak, gelen çagrilari karsilamak, sesli postalari dinlemek ve IP abonelere sunulan tüm santral servislerini kullanmak mümkün olmaktadir.
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, 3G, WiFi, XDSL baglantilari üzerinden yazilim tabanli telefon, VoIP destekli cep telefonu ile her noktadan santral abonesi olarak iletisiminizi devam ettirme, internet erisimi olan her yerden ulasilabilme esnekligini sunar.
Tümlesik Iletisim Uygulamalari
KAREL IPV50 IP Santral Çözümü, voice-over-IP, fax-over-IP*, ses kayit, konferans, görüntülü görüsme, sesli mesajlarin e-mail atilmasi, durum bilgisi görebilme, anlik mesajlasma, uzak abone ve uzak ofisler gibi tümlesik iletisim avantajlari sunar.
Entegre sesli posta ve e-mail uygulamalari sayesinde sesli mesajlar, görüsme kayitlari ve sistem hata bildirimleri tanimlanan e-mail adreslerine gönderilir. Bu sayede bu bilgilere ve sesli postalara her noktadan erisebilmek mümkündür.
KAREL IPV50 IP Santral, akilli cep telefonlari üzerinde çalisan mobil abone uygulamalari ile sabit ve mobil haberlesme yakinsama çözümleri saglar. Mobil abone yazilimi olan ve VoIP destekleyen cep telefonlari da sistemin bir abonesi olarak tanimlanabildiginden, kullanicilar gelen çagrilari bu cep telefonlarindan da karsilayabilir, sesli postalarini dinleyebilir, santralin sundugu tüm IP abone servislerinden faydalanabilirler.
Durum Bilgisi (PRESENCE)
Durum bilgisi sayesinde kisinin uygunlugu, mesguliyeti, aktif/pasif bilgisi, kisisel metin girisine bagli olarak özel durumu görülebilir. Buna göre ilgili kisiye en çabuk ve en uygun yöntemle erisebilmek mümkündür. IPV50 üzerindeki tüm aboneler birbirlerinin mesguliyetini rahatlikla takip edebilirler.
Anlik Mesajlasma (Instant Messaging)
IPV50'nin sundugu Anlik Mesajlasma özelligi ile abonelerin kendi aralarinda mesajlasabilmeleri mümkündür ve bu sayede iletisim anlik olarak gerçeklesir, e-mail kullanimindaki gibi bekleme süresi söz konusu olmaz.
FrEN
Karel Port FrEN çözümü ile Karel IP santrallar her türlü bilisim saldirisinda sorunsuz çalisma yetenegi kazanmaktadir. FrEN yapisi sayesinde internete açik IP santrallariniz yetkisiz ve illagal kullanimi engellenmekte, santral yöneticisi ek önlemler için hizla bilgilendirilmektedir.
Kartel LCR
Karelport Kartel LCR sayesinde Karel IP santral kullanan Karelport üye firmalari birbirleriyle mümkün olan en ucuz yöntemle görüsebilmektedir. Yapi, Karel Port’a üye tüm santrallarin tarife bilgilerini eslestirmekte ve aramalarda en uygun tarifenin otomatik olarak tercih edilmesini saglamaktadir.
Sync
Karelport Sync sayesinde Karel IP santrallarin lisans yönetimi kolaylastirilmaktadir. Santral kapasite arttirimi ve yeni özelliklerin kullanimina geçisi hizlanmakta ve kolaylasmaktadir. |